Има основания съдът да не регистрира учредената вчера партия на шоумена

...
Има основания съдът да не регистрира учредената вчера партия на шоумена
Коментари Харесай

Огнян Герджиков: Името на партията на Слави е смущаващо

 Има учредения съдът да не регистрира учредената през вчерашния ден партия на шоумена Слави Трифонов  " Няма такава страна ". Такова мнение изрази юристът и някогашен длъжностен министър председател и някогашен ръководител на Народното събрание проф. Огнян Герджиков пред БНР.

Герджиков означи, че законът не разрешава партия да уронва положителното име и авторитет на държавността. А нарушаване на това условие се съдържа още в името на самата партия " Няма такава страна ".

" Няма такава страна " е нещо, което мъчно може да бъде предпазено, въпреки всичко ние сме демократична, правова страна с всичките му недостатъци, с доста дефекти, в действителност с проблеми. Но с цел да е в заглавие на партия, която желае да е в ръководството на страната, че " няма такава страна ", ми се коства мощно смущаващо. И мисля, че надали ще получи регистрация ", счита юристът.

Той не изключи и изборът на название да е целеустремено деяние, провокация, тъй като " няма неприятна реклама " и едно вероятно прекъсване от съда би могло да консолидира поддръжка.

След учредителното заседание на партията на Трифонов през вчерашния ден в този момент по закон следва в границите на до 3 месеца да бъдат импортирани документи за регистрация в съда. Новата групировка би трябвало да приложи и лист с най-малко 2500 членове. След подаването на настояването за регистрация до един месец съдът би трябвало да се произнесе за регистрация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР